Encs

2023.02.13. 10:00

Lakóparkot építenek a városban

Encsen előrelépés történt az új lakóövezet kialakításának érdekében.

Január végével az encsi önkormányzat  hivatalosan is tulajdonosa lett annak a területnek, amelyen a város új lakóövezet alakul majd ki, számolt be róla Mikola Gergely, a település polgármestere. Várhatóan a február végi képviselő-testületi ülésre elkészülnek azok a szakmai anyagok, amely alapján a közeljövőben lebonyolítják a telkek meghirdetését, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztést. 

„Az általunk megvásárolt területeken 12 darab 900-1200 négyzetméter területű telkek kerülnek kialakításra, a református templom mellett egy nagyobb közpark és a teljes úthálózat, a további fejlesztések érdekében. A napokban pedig újabb lépést tettünk egy nagyobb beruházás felé. Közreműködésünkkel piaci befektetők is vásároltak két hektár területet, amelyen a tervek szerint lakóparkot kívánnak építeni. A rendezési terv módosításával és a telekvásárlással az előkészítési fázis jelentős részén túl vagyunk, van arra az esély, hogy a lakópark építésével kapcsolatban is felgyorsulnak az események. Jó hír, hogy elsődlegesen helyi és környékbeli lakosok igényeit kívánják kielégíteni a lakások építésével, ebben nagy segítséget jelent számunkra az autópálya megépítése, amivel 15 percre rövidült a megyeszékhelyünk elérése”, tette hozzá a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában