Viharos hétvége vár ránk

2023.02.03. 13:31

Fakidőlések és ágleszakadások is nehezíthetik hétvégén a közlekedést

Viharos széllökésekre figyelmeztet a Magyar Közút, és a hó is eshet a hétvégén.

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 kilométer/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők, olvasható a Magyar Közút sajtóközleményében. Figyelmeztetnek, hogy csak akkor induljanak el az autósok a következő napokban, ha nem tudják elhalasztani utazásukat, előtte pedig tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

Az előrejelzések alapján szombaton az ország szinte teljes területén minimum 70 kilométer/órás széllökések várhatóak, ráadásul Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala vármegyében még ettől is nagyobb, 90 kilométer/órát is meghaladó erősségű szélre számíthatnak a közlekedők. Mint írják, a viharos szél bárhol, bármilyen nagyságú, életkorú és teljes ép, egészséges fákat is kidönthet, ágakat szakíthat le.

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy az autósok a következő napokban ne parkoljanak fák alá, utazásukat pedig úgy időzítsék, hogy lehetőség szerint a viharos széllökések idején ne legyenek az utakon.

Az autósoknak érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon. Pénteken és szombaton nemcsak viharos szél, hanem a magasabban fekvő területeken, illetve északon, északkeleten várható újabb havazás is, ezért azokban a térségekben még inkább érdemes lesz fokozott óvatossággal közlekednie az autósoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában