Felvételi

2023.02.02. 15:30

Közeledik a határidő: ügyfélkapu-regisztráció szükséges a sikeres felsőoktatási jelentkezéshez

Február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási alap-, osztatlan és mesterképzésekre.

Fotó: MW, Pesti Tamás

A felvételizőknek még ugyanezen a napon éjfélig hitelesíteniük is kell a jelentkezést, amely kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges. 

Ennek elmulasztása esetén a jelentkezés érvénytelen! 

2023 szeptemberétől a felsőoktatásba felvételizők már nem hitelesíthetik leadott jelentkezésüket papíralapon, erre kizárólag az Ügyfélkaput használhatják. Ez természetesen azt jelenti, hogy minden jelentkezőnek regisztrálnia kell az elektronikus azonosító rendszerbe.

– Ügyfélkapu nyitható személyesen vagy elektronikusan. Személyes ügyintézés esetén a kollégáim segítenek a fiataloknak a regisztrációban, ami 10-15 percet vesz igénybe. Ebben az esetben a vármegye kormányablakai nyitvatartási időben állnak a rendelkezésükre. Az Ügyfélkapu létesítéséhez érdemes előre időpontot foglalni – részletezi dr. Alakszai Zoltán főispán. Kiemeli: a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában az ugyfelkapu.gov.hu oldalon, az E-személyi menüpont alatt online, videóchat segítségével történő azonosítási szolgáltatás igénybevételével tudnak regisztrálni a felvételizők. A videótechnológián történő regisztrációhoz magyar, érvényes személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély) kell bemutatni.

– Remélem, senkinek sem lesz az ügyfélkapu-regisztráció hiánya miatt érvénytelen a felsőoktatási jelentkezése – hangsúlyozza a főispán, hozzátéve: sikeres jelentkezést kíván a fiataloknak. Az ügyfélkapu-regisztráció minden esetben ingyenes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában