Retro

2023.02.26. 21:00

Kábel nélkül mit sem ért a kiliáni új fénycső

Miről írt 60 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1963. február 27-i számában találtuk meg a magyarázatot, miért volt sötét a Kilián-telepen.

ÉM

Fotó: MW

Sötétben botorkálnak hazafelé az iskolából a Kilián-telepi gyerekek. Az út mellett árkok - félő, hogy beleesnek. A történetet 1963. február 27-én adta közre az Észak-Magyarország, szembesítve az illetékes építőipari vállalatot a veszélyes és érthetetlen helyzettel: közel egy éve volt már a cikk megjelenésekor, hogy felszerelték a kandelábereket és az új fénycsöveket. Miért van akkor mégis sötét? Miért, miért? A szállító cég nem hozta meg időre a kábeleket. 1962. december 31-re már itt kellett volna lennie. Az új határidő: 1963. március 31. Az árkot télen nem lehetett betemetni, mert csontkeményre fagyott a föld. Később a latyak akadályozta a kivitelezést. „Most már csak az időn múlik, hogy világosság és biztonságos gyalogos közlekedés legyen a telepen” - összegezte az újságíró. Ennyi! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában