Jabil-fejlesztés

2023.02.21. 14:00

Helyben adják át a tudást a fiataloknak Tiszaújvárosban - Fotókkal

A legmodernebb technológiákkal felszerelt teremnek az utánpótlás-nevelésben lesz nagy szerepe a jövőben.

UA

A diákok a legkorszerűbb körülmények között mélyíthetik el szakmai tudásukat

Fotó: Bujdos Tibor

A Jabil Circuit Magyarország Kft. új Elektronikai Tanműhelyének (JEC Jabil Electronic Classroom) ünnepélyes átadó rendezvényét tartották kedden délelőtt Tiszaújvárosban. Korunk nagy kihívására válaszolva újabb lépést tett a cég, hogy megfelelő tudással rendelkező kollégákkal építse a Jabil jövőjét. 

Munkavállalóknak, tanulóknak 

Az új Elektronikai Tanműhely alkalmas teret szolgáltat nemcsak középiskolai duális diákok, hanem saját munkavállalóik szakirányú képzésére egyaránt. A vállalat célja, hogy a térségben tanuló fiatalok képzésében jelentős szerepet vállaljon, és testközelből megismertesse őket a korszerű technológiákkal. Több mint húsz éves múlttal a háta mögött, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye meghatározó vállalataként újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett ezzel a beruházással a cég. 

Elhivatottak az utánpótlás-nevelésben 

Nagy mérföldkő a mai nap számunkra, hiszen egy újabb eszközzel tudjuk szolgálni a fejlődést

– mondta Kékesi Sándor, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezetője. Hozzátette: Minden munkafolyamatnak a mérés az alapja, ami ebben a műhelyben is meg fog valósulni. Azt is elmondta, hogy a mérések nélkül nem lehet dolgozni a mai világban és ez az eszköz az, amivel megfelelően lehet a kihívásokra reagálni. 

A Jabil egyik stratégiai célja, hogy az utánpótlást szakmai és technológiai eszközökkel támogassa és minden, olyan gyakorlati képzést meg tudjunk valósítani, melyek minél hamarabb beilleszthetők a szakmába

– mutatott rá, majd hozzátette: az elektronikai ipar felfutó ágban van. „Egyre inkább igénylik, a fiatal szakemberek beépítését a rendszerben és mi ezzel a központtal is szeretnénk hozzásegíteni őket ehhez az úthoz” – mondta. 

Hozzáfűzte: Fontos számukra, hogy a mai generáció fiataljai korszerű és versenyképes tudással tudjanak kilépni az oktatásból. 

A legmodernebb eszközök 

A tanteremben nyolc darab legmodernebb technológiával felszerelt berendezésekkel rendelkező munkaállomás van és egy időben hat főt tud befogadni. A műhelyben a tanulók megismerkedhetnek az elektronikai gyártóipar ma használt diagnosztikai eszközeivel és szabványaival, a kézi és gépi forrasztás technológiájával, valamit háromdimenziós nyomtató is segíti a munkát. 

Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzés alappilléreiről beszélt. „Három alappillér van, amire építeni tudnunk, az egyik az, hogy karrierlehetőséget biztosítunk a másik az oktatóink naprakész tudása a harmadik pedig a 21. századi környezet”. Hozzátette: A Szakképzési Centrum víziója, az szakembereket neveljenek és ez a mai nap is segíteni fogja az elképzeléseiket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában