Beszámoló

2023.02.09. 08:30

Hagyományt teremtettek az Óévbúcsúztatóból

Először tavaly, ebben az időszakban tartottak összegzést az előző évi munkákról Bodrogkisfaludban, most az előző évben elért eredményekről adott tájékoztatást Balogh Sándor polgármester.

SFL

Évértékelés a Közösségi Ház udvarán

Fotó: Serfőző László

Beszédében megjegyezte, sokat köszönhetnek a Magyar Falu Program kiírásainak, hiszen a Közösségi Ház külső homlokzatának felújítása, a kazán cseréje és a parkosítás még egy 2021-s pályázat eredményeként valósult meg a tavalyi év folyamán. Bár voltak akadályozó tényezők, de – a példának okáért – a temető urnafalának végére is pont kerül az idei év első havában.

Tavalyelőtt, az év végén kapott támogatást az önkormányzat az orvosi rendelő kazánjának cseréjére, a munkák tavaly befejeződtek. Mint ahogy megtörténtek a az eszközbeszerzések is, speciális fűnyíróval, falugondnoki busszal lett gazdagabb a település.

– A Vidékfejlesztési Pályázat keretén belül egy kilométernyi szilárd burkolatú út, vízelvezető árkok, a Tokaj-hegyaljai Fejlesztési Tanács harmincmilliós támogatásának eredményeként Bodrog-parti sólyázó került megépítésre és rendbe tették a partszakaszt is – mondta a polgármester hozzáfűzve, hogy a tervek között szerepel a Nyugdíjasház energetikai korszerűsítése. – Bevezetésre került a falugondnoki szolgálat és megoldódott a szociálisan rászoruló betegek szakrendelésre történő szállítása. Sikerült gazdaságossá tenni a komp működését – folytatta a polgármester, majd beszámolt a civil szervezetek munkáiról, a már megvalósult új kezdeményezésekről, programokról. – 2023-as évünkben a stabil és biztonságos működés a cél, azon dolgozunk, hogy átvészeljük az előttünk álló, nehéz időszakot. Ennek érdekében megragadunk minden ésszerű támogatási, pályázati lehetőséget – mondta Balogh Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában