Bűnmegelőzés

2023.02.01. 18:00

Ezeket tanácsolja a rendőrség az idős lakosoknak

Az otthonunk védelme, továbbá személy elleni bűncselekmények voltak a fő témái a Miskolci Reumás Betegek Egyesület havi gyűlésének.

Az otthonunk védelme, továbbá személy elleni bűncselekmények voltak a fő témái a Miskolci Reumás Betegek Egyesület havi gyűlésének.

Forrás: https://www.police.hu/hu/

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere Béresné Buczkó Viktória r. százados 2023. január 30-án a Miskolci Szent Ferenc Kórházban a Reumás Betegek Egyesületének havi gyűlésén bűnmegelőzési előadást tartott a tagoknak. Az eseményen a résztvevőknek a szakember az otthonunk védelme, és személy elleni bűncselekmények témakörében adott tájékoztatást, illetve az internethasználat veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Forrás: https://www.police.hu/hu/

A százados a következő fontos tanácsokkal látta el az időseket:

Mire figyeljen a zseblopás elkerülése végett?

  • Lehetőség szerint kerülje el a zsúfolt helyeket!
  • Táskáját, pénztárcáját ne hagyja a bevásárló kosárban vagy a pulton még rövid időre sem!
  • Csak a szükséges mennyiségű készpénzt vigye magával, vagy fizessen bankkártyával, de annak PIN kódját tartalmazó feliratot ne helyezze a kártyája mellé, mert annak birtokában a tolvaj jelentős kárt okozhat!

A rablás is megelőzhető! Hogyan?

  • Közterületen kerülje a gyanús csoportosulást, illetve az elhagyatott, rosszul kivilágított környéket!
  • Idegen személyt -legyen az házaló árus, vagy adománygyűjtő- ne engedjen be a lakásába!
  • Amennyiben támadás érte törekedjen jól megfigyelni a tettest, tetteseket, hogy helytálló személyleírást tudjon adni róluk, mert ez nagyban hozzájárulhat az elkövető kilétének megállapításához!

Hogyan lehetünk biztonságban a világhálón?

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!
  • Ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen! Soha, sehol, senkinek ne utalja előre a pénzét!
  • A hozzátartozók (unokák, gyermekek, esetlegesen szomszédok) figyelmeztessék idősebb rokonukat, ismerősüket, hogy az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt!
Forrás: https://www.police.hu/hu/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában