Miskolci Egyetem

2023.02.08. 15:00

Díjat kapott a lelkes önkéntes

Először csak szórakozásból járt a programokra, majd feladatokat is vállalt.

Az év önkéntese elismerést idén Kabai Bálint fordító és tolmács szakos hallgató kapta a Miskolci Egyetemen.

A Közösségi Szolgálati Iroda (KÖSZI) által alapított díjat azok a hallgatók kaphatják meg, akik az elmúlt év során kiemelkedő önkéntes közösségi munkát végeztek. Kabai Bálint mesterszakos hallgató eleinte csak saját örömére látogatta a KÖSZI által szervezett programokat, például a társasjátékklubbot, majd játékmester lett.

– Örömből csinálom, ez is nagyon nagy meglepetés volt, hogy kitüntetést kapok érte – nyilatkozta az díjátadó után.

A Közösségi Szolgálati Iroda 2021 szeptemberében kezdte el működését a Miskolci Egyetemen.

– Nem tudnánk működni önkéntes segítők nélkül, minden tevékenységünk az ő támogatásukra épül – emelte ki az iroda vezetője, dr. Juhász Orchidea. – Nagyon sok egyetemistával dolgozunk együtt, és szeretnénk az ő munkájukat is megköszönni egy elismeréssel. Az emlékplakettet minden év elején az a hallgató kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet segített – tette hozzá.

Az elismerés alapítása óta ez a második év, hogy a díj gazdára talált. Tavaly Sári Patrik, angol-történelemtanár szakos hallgató vehette át ezt az elismerést, aki úgy nyilatkozott, hogy nagyon fontosnak tartja ezeket a programokat és a díjat, „hiszen nagyon jól érzékelteti azt, hogy milyen fontos a közösségi munka” - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában