Bagolyles

2023.02.19. 15:01

Állatok lepték el a Miskolci Egyetemet - Videóval

A program keretében minden érdeklődő testközelből szemlélhette a Miskolc környékén élő állatokat.

Ujlaki Attila

Bagolylesre hívott minden természetszerető és kíváncsi embert a Miskolci Egyetemre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Fotó: Ujlaki Attila

Bagolylesre hívott minden természetszerető és kíváncsi embert a Miskolci Egyetemre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Az egyetemi campus főépülete nyolcadik alkalommal adott otthont a programnak.

Többféle állattal találkozhattak

A madarak mellett sokféle állattal kerülhettek testközelbe a látogatók. Pocok, madárpók és a vadászgörények is nagy népszerűségnek örvendtek az eseményen. A szervezők korábban azért hozták létre az eseményt, hogy a városkörnyéki és a településeken látható állatokra felhívják a figyelmet. A szakemberek a madárbefogás és madárgyűrűzés alapjait is megmutatták az érdeklődőknek. A bagolylesen képviseltette magát az Aggteleki és a Bükki Nemzeti Park, illetve madármentő állomásuk. Mellettük a Zöld Kapcsolat Egyesület, a Mályi Madármentő Állomás, a vadászgörényekkel foglalkozó Együtt a Vadászgörényekért Egyesület, a Vadaspark és a Miskolci Gombász Egyesület is programokkal és bemutatókkal készült a rendezvényre.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában