Köszöntő

2023.02.09. 07:30

A turizmus Északkelet-Magyarország felé tart

Egyedülálló módon, szuper beruházást valósított meg Bodrogkeresztúr a 2022-s évben – mondta Rozgonyi István polgármester azon az újévköszöntő programon, amit a Faluházban tartottak meg a közelmúltban.

SFL

Pezsgős koccintás Bodrogkeresztúron

Fotó: Serfőző László

– Mintegy ötmilliárd forintnyi támogatás érkezett a településre, ebből kisvárosi környezetet sikerült kialakítani és bár vannak még teendők, el lehet mondani, pont került egy hatalmas építkezés végére. Rozgonyi István nem csak az elmúlt időszakról adott számot, de beszélt távlati célokról is, amik már nem a belterületet érintik.

Fotós: Serfőző László

Az eseményen jelen volt Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, aki beszédében kiemelte, nagyokat kell álmodni, de olyanokat, amik kivitelezhetők.

– A Magyar Kormány támogató gazdaságfejlesztése a következő időszakban is fontos lesz a pátriában. A turisztika errefelé jön, Északkelet-Magyarországot célozza meg, nekünk az a feladatunk, hogy minden olyan célt és vágyat támogassunk, amik teljesíthetők – mondta a kormánybiztos.

Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat elnöke hozzátette, a 2022-s év nem volt könnyű sem a vállalkozók, sem a megye számára, hiszen a pandémia lecsengése után új kihívások születtek a világban. 

Fotós: Serfőző László

– Először a háború a szomszédunkban, majd pedig az ennek nyomán kialakult gazdasági válság jelent meg mind a munkahelyeinken, mind az otthonainkban, mindennapi életünkben. Helyi és országos szinten is komoly erőfeszítések folytak a helyzet stabilitására – mondta az elnök asszony. – A vármegyében lezártunk egy fejlesztési időszakot, amelynek eredményeképpen komoly sikerek születtek, mind a háromszázötvennyolc településen. A vármegye komoly koordináló szerepet vállal magára, a helyi gazdaságfejlesztési kategóriában három nagy támogatható csoportot különíthettünk el, úgy mint ipari parkok fejlesztése, a vidéki gazdaságok üzleti infrastrukturális hátterének támogatása, illetve az inkubátorházak fejlesztése. 2023 a remény éve kell, hogy legyen, a kihívásokat ismerjük, a megoldások már körvonalazódtak, a cél az, hogy a közös munka fényt gyújtson az alagút végén – mondta Bánné Dr. Gál Boglárka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában