Anyagok három dimenzióban

2023.02.09. 16:00

A klasszikus és a modern találkozott az anyagtudományi élménynapon

Acélcsapolás élőben, anyagok három dimenzióban, látványos energetikai és kémiai kísérletek. Anyagtudományi és a vegyipari képzéseit nyílt napon mutatta be a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kara.

Illusztráció/Shutterstock

Fotó: TSViPhoto

Az egyetem és a kar közösségi oldalain meghirdetett „School-Túrára” korlátozott számú érdeklődőnek kínált lehetőséget, így a jelentkezők listája hamar betelt az ország számos településéről érkezett középiskolásokkal. Akadt köztük, aki Győrből jött el Miskolcra ismerkedni az anyagtudomány világával, mert mint mondta, szakmai oktatói és családi körből is ajánlották számára a Miskolci Egyetem képzéseit. A diákok a nyílt napon ízelítőt kaphattak abból a szerteágazó világból, ami az anyagtudományhoz és a vegyiparhoz kapcsolódik, és ami az anyag- és vegyipari képzések során elsajátítható. Ezt mutatták be számukra a kar munkatársai a 3D és a kémiai laboratóriumokban, a látványos kísérletekben. A szakma „klasszikus” oldalát a különleges látványcsapoláson ismerhették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában