Áradás

2023.01.23. 10:45

Vasárnap tetőzött, hétfőre már apad a Bódva Edelénynél

Homokzsákolásra és a víz átemelésére is szükség volt a hétvégén a városban.

ÉM

Hétfő reggelre már apadásnak indult a városban a folyó

Forrás: Edelény PH

Az elmúlt napok csapadékos időjárása és a Bódva folyó vízgyűjtőjén lehullott csapadék hatására a Bódva folyón árhullám vonul le. Edelényben vasárnap tetőzött a vízállás, ezt követően elhúzódó apadásra számítanak a városban.

Forrás: Edelény PH

A hétvégén a Bódva út 28-34. szám közötti szakaszon a zárt csapadékvíz-elvezető megtelt, és az érintett szakaszon a depónia tövében átszivárgások jelentkeztek. Az átszivárgó víz miatt folyamatos szivattyúzás vált indokolttá szombat délelőttől, melyet a Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai, a katasztrófavédelem és a vízügyi szakemberek bevonásával közösen folyamatosan végeznek. A depónia megtámasztására ezen a szakaszon homokzsákos bordás megtámasztást javasoltak a szakemberek, melyet elvégeztek, tájékoztatott Molnár Oszkár, Edelény város polgármestere.

Forrás: Edelény PH

A lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt szükségessé vált továbbá más helyszínen is a Bódva folyóba történő csapadékvíz, valamint csurgalékvíz átemelése, mint például a Malom árok és környékén. A legmagasabb vízszint sem veszélyeztet közvetlenül lakóépületeket, ez elöntések kül- és belterületi mezőgazdasági ingatlanokat, valamint mélyebben fekvő kerteket érintenek, érinthetnek.

Forrás: Edelény PH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában