A magyar kultúra napja

2023.01.18. 14:00

Városvetélkedő a Himnusz születésnapján

ÉM

Kölcsey Ferenc egyetlen megmaradt bútorát a Petőfi Irodalmi Múzeum őrzi

Fotó: MW

Kiemelt figyelmet szentel a Himnusz 200. születésnapján a Miskolci Kulturális Központ a magyar kultúra napjának – tudatta közleményük, amelyből kiderül: ebből az alkalomból hirdették meg játékos, interaktív vetélkedőjüket középiskolás diákok számára. 5 fős csapatok jelentkezhettek a megmérettetésre, amelyet péntek délelőtt9 órától tartanak a Művészetek Háza kávézójában. Nem csak Kölcsey Ferenccel és a Himnusszal kapcsolatos tudásukról adhatnak majd számot a résztvevők, hanem a magyar kultúra egészét átfogó ismereteikről is. Miskolc gazdag kulturális örökségébe félórás előadás során nyerhetnek beavatást, majd utána kreatív feladatok megoldásán keresztül mélyülnek el Miskolc csodáinak megismerésében. 

Íme, a zsűri

A vetélkedő védnöke és a zsűri elnöke: Borkuti László Imre, önkormányzati képviselő, közművelődési és turisztikai tanácsnok. Zsűritagok: Halászné Rőthy Anita az MKK közművelődési szakmai vezetője, a Művészetek Háza vezetője és Fedor Vilmos kultúráért felelős polgármesteri megbízott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában