Felelős állattartás

2023.01.26. 19:00

Tíz kóbor ebet fogtak be Abaújszántón

Abaújszántó is küzd a gazdátlan kutyákkal, az embereket felelős állattartásra kérik.

Hegyi Erika

Fotó: Shutterstock, Srinivasan.Clicks

Tíz kóbor ebet fogtak be Abaújszántón szerdán, számolt be róla Sáfián Ádám, a város polgármestere. 

„A szervezet, amellyel szerződéses kapcsolatban állunk, folyamatosan végzi a munkáját, már több alkalommal szállított el ebeket a településről. A városban élők számára nem minden esetben szemmel látható, de a háttérben folyamatosan küzdünk a kóbor állatokkal, igyekszünk orvosolni a helyzetet.

Az önkormányzat számára hatalmas költséget jelent egy-egy eb elszállíttatása, a legutóbbi befogásért közel 400 ezer forintot kell fizetnünk. Az önkormányzat számára nem csak a hatalmas költségek jelentenek korlátot, hanem az is, hogy a befogadó szervezet kapacitása sem végtelen. Rengeteg településsel állnak szerződésben, havonta 1-2 kutya elszállítása lenne megoldható részükre, így a mai 10 eb befogásáért kifejezetten hálával tartozunk! Kérjük az Abaújszántón élők türelmét az ügyben, és felhívjuk minden állattartó figyelmét a felelős állattartás szabályaira! Ezen szabályok betartásával közös erővel szoríthatjuk vissza a kóbor ebek jelenlétét a városban!”, írja a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában