Egységcsomag

2023.01.15. 15:03

Szakember segített fásítani a Matyó fővárosban

Hetven darab facsemetét ültettek el Mezőkövesden.

ÉM

A Mol Új Európa Alapítványa még tavasszal hirdette meg a VárosFa Programot, amelynek második ütemében a 10 ezer lélekszám feletti települések vehettek részt. A programhoz való csatlakozásról Mezőkövesd képviselő-testülete még a május 4-ei ülésén döntött.

Iskolások is megnézték 

Az akció keretében Mezőkövesd 70 egységcsomagot igényelt és kapott, amelyek tartalmazzák a facsemetét, a 3 darab támasztókarót, a védőrácsot és a takarómulcsot is. A település hegyi és korai juhart, szivarfát, közönséges nyírt kapott, melyek november végén érkeztek meg, és ezután a helyükre is kerültek a Hadnagy úti Sportcentrum előtti kerékpárút mellett. Az ültetés nyitónapján a Mezőkövesdi Általános Iskola székhelyiskolájának ötödikes diákjai is kilátogattak a helyszínre, és megnézhették a csemeték ültetésének menetét. 

A programban részt vevő települések számára az Országos Erdészeti Egyesület révén egy-egy erdészeti szakembert is biztosítanak a szakszerű ültetéshez, Mezőkövesden Borsós Sándor, az Északerdő Zrt. munkatársa volt jelen és helyezte fel az akciót jelképező szalagot az elültetett fákra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában