Szolgáltatás

2023.01.18. 11:04

Plusz egy ok a könyvtárlátogatásra: ügyintézés a szélfogóban

Arra néhány évvel ezelőtt még biztosan kevesen gondoltak, hogy akár erkölcsi bizonyítványt is lehet majd igényelni a könyvtárban.

NHK

A berendezés, amelyik segít ügyeket intézni a könyvtárban

Fotó: Könyvtár

Új szolgáltatást vehetnek igénybe a látogatók a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A ma még szokatlannak minősülő ügyintézési forma abban segít, hogy könnyen, gyorsan és sorban állás nélkül el tudják intézni az ide betérők azokat az ügyeket, amelyeket korábban csak a kormányablakokban lehetett. Az olvasók a klasszikus könyvtári szolgáltatások mellett egyéb igazgatási ügyeikben is intézkedhetnek itt, és az így megspórolt időt akár könyvújdonságok elolvasására is fordíthatják – mutatott rá a könyvtár sajtóközleménye.

Digitális Jólét Program Pont

A Mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont (KIOSK) telepítése befejeződött, az intézmény Görgey utcai központi épületének szélfogójában intelligens gép segítségével könnyedén lehet intézni az igazgatási ügyek jelentős részét. Nem kell felkeresni a Kormányhivatalt, ha a különböző okmányok érvényességét akarjuk ellenőrizni, vagy születési, házassági anyakönyvi kivonatot, esetleg hatósági erkölcsi bizonyítványt szeretnénk igényelni. Összesen 12 féle ügytípus lehet elintézni. A szolgáltatások igénybevételére a könyvtár nyitvatartási idejében nyílik lehetőség.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában