Hóhelyzet

2023.01.22. 10:18

Nem nyitott ki a bánkúti sípálya vasárnap, óvatos legyen, aki mégis nekiindul!

Az üzemeltetők a jövő hét közepére prognosztizálják a pályanyitást.

ÉM

Útzár már nincs, de azért óvatosan érdemes csak nekiindulni

Fotó: Bujdos Tibor

Szombaton arról számoltunk be, hogy a Bánkúti Sí Klub készül a vasárnapi nyitásra, noha akkor még bizonytalan volt, hogy megnyitják-e a fakidőlések miatt lezárt bükki utakat. Közben az útzár feloldás megtörtént, azonban Bánkúton végül úgy döntöttek, hogy nem nyitnak ki már a hétvégére.

Majd fél méter a hó

„A kialakult bizonytalan helyzet miatt a sípályák vasárnap zárva! A szánkó pályán a hó megtaposva. A szánkópálya térítésmentesen használható! Sípálya várható nyitás jövő hét közepe.” adták ki a tájékoztatást. A friss adatok szerint egyébként a hó vastagsága 48 centiméter.

Vélhetően sokan nekiindulnak vasárnap, hogy megnézzék a havat legalább a szánkópályán. Nekik nem árt vigyázni és figyelni egymásra. A Magyar Közút arra hívja fel a figyelmet, hogy sokan tervezik utazásukat a magasan fekvő, közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont így jelentős torlódásokat is eredményez. Dobogókőn a parkolóhelyek már szombat reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon.

Torlódások lehetnek

Az erdészetek az intenzív havazásban és várható erős széllökésekben érintett térségekben nem ajánlják a fakidőlések és ágleszakadások miatt a túrázást, így a hétvégére tervezett programok kapcsán ezzel is számolnia kell a közlekedőknek. Tekintettel arra, hogy az országban csak kevés helyen, csak a magasabban fekvő hegyvidéki szakaszokon maradt meg a hó, így sokan ezekre a kirándulóhelyekre igyekeznek eljutni, főleg autóval. Emiatt ezekben a térségekben az időjárástól függetlenül is torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok és azzal, hogy a kijelölt parkolókban nem lesznek szabad helyek. 

Ezért a közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe való utazásaik során a tömegközlekedési lehetőségek közül válasszanak. A kirándulóknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon, tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában