Egészségügy

2023.01.07. 20:46

Lehet látogatni a miskolci kórházban fekvő betegeket

A kézfertőtlenítés és a maszkviselés ezután is kötelező lesz.

Fotó: Bujdos Tibor

A látogatási tilalmat január 5-én, csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén részlegesen feloldották, adta hírül az egészségügyi intézmény.  A látogatási idő egységesen, munkanapokon és munkaszüneti napon is, 16:30 és 17:30 óra közé esik. A látogatók telephelyre történő beléptetése, valamint az épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (kézfertőtlenítés, maszk viselése). Azt kérik, hogy a látogatók a maszkot szabályosan viselve lépjenek be az épületbe.  A látogatási tilalom feloldása alól kivételt képeznek azon betegellátó egységek, ahol koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik.

A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek – a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével – továbbra sem látogathatók. Az intézmény ilyenkor figyelembe veszi az egyedi méltányosság elvét, amely a kórház vezetésétől kérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában