Nyílt nap

2023.01.19. 13:23

Látványnak sem utolsó, hogy milyen rendőrnek lenni (fotókkal, videóval)

Érdeklődők tömegei lepték el a Miskolci Rendvédelmi Technikumot. A nyílt nap keretében tekinthettek be a rendőri szakmába.

ÉM

"Csibész!". Kutyás bemutató is volt a csütörtöki nyílt napon

Fotó: Ádám János

Látványos bemutatókkal várták az érdeklődőket a Miskolci Rendvédelmi Technikum csütörtöki nyíltnapján. A látogatók betekintést nyerhettek mind abba, ami a rendőri hivatással jár. Az eseményre főként az érettségi előtt álló végzősöket várták, de mindenki mást is, aki érdeklődik a technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakma, és az iskolába folyó képzés iránt. 

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak választanák. Az érdeklődők a nyílt nap során választ kaphattak a technikusi szintű képzés felvételijével és a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseikre. A tanulók, korábbi tanulmányoktól függően kettő, másfél és egy tanéves képzésre jelentkezhetnek február 17-ig.

Nagy volt az érdeklődés

„Százas nagyságrendben érkeztek az érdeklődők hozzánk” – nyilatkozta portálunknak Kőhalminé Mizsei Orsolya rendőralezredes. Hozzátette: a szolgálati állomány valamennyi tagja képviseltette magát a nyílt napon, akik különböző szakmai ismeretekkel látták el az érdeklődőket. 

A csütörtöki nyílt nap programjában szerepelt többek között a bűnügyi, szituációs, csapatszolgálati szakkabinetek bemutatása, a fegyverek és a rendőr szakmában használatos egyes eszközök szemléje, lövészeti bemutató, a szituációs lőtér megtekintése, az életmentő technikák bemutatása, bűnmegelőzési kiállítás, életlabirintus, betekintés a közlekedési szakterületbe, az önvédelmi technikákba. Megtekinthették a fiatalok a „LOCKED” Bűnmegelőzési kiállítást, illetve a megyei rendőr-főkapitányság kutyás és bevetési bemutatóját is. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában