Csillagászat

2023.01.24. 17:00

Látni akarja az új üstököst Miskolcon? Van rá lehetősége!

Ha jó lesz az idő, távcsöves bemutatót tartanak a miskolci dr. Peja Győző emlékparkból pénteken este.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Triff

Távcsöves bemutatóra invitálja a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. csillagászat iránt érdeklődőket a miskolci Peja Győző emlékparkba, amely a Diósgyőri Gimnáziummal szemben található nagy füves terület. A program apropója a tavaly felfedezett és a híradásokban is gyakran emlegetett, a Naprendszerünk belső vidékén kóborló C/2022 E3 (ZTF) üstökös.

A távcsöves bemutató csak derült idő esetén lesz megtartva, ezért az „esőnapok” miatt az esemény időpontja változhat, figyelmeztetnek a szervezők az esemény Facebook-oldalán. Az első alkalom január 27. (péntek) – 20:00-22:00 között lesz. Ha az időjárás ezen az estén nem kedvező, akkor rendre a következő estéken igyekeznek pótolni az elmaradt bemutatót. Ezek az alkalmak:  január 29. (vasárnap) – 20:00-22:00, január 30. (hétfő) – 20:00-22:00, január 31. (kedd) – 20:00-22:00. Ám amint az egyik estén alkalom nyílik a bemutatásra, értelemszerűen az azt követő alkalommal már nem készülnek bemutatóval, jegyzik meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában