Rendezvénysorozat

2023.01.24. 08:00

Kulturális hét nyílt Nyékládházán

A magyar kultúra napja, a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi műsort január 23-án, hétfőn délután a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban.

Az alkalom az egyhetes rendezvénysorozat ünnepi nyitánya volt. Óvodások néptáncműsora és zeneiskolások magyar szerzők műveiből válogatott zenés műsora, valamint a helyi alkotók és fotószakkörös iskolások, illetve népi iparművészeti munkák kiállítása tette emlékezetessé a rendezvényt.

 


Tóth Balázs polgármester megnyitójában a helyi alkotók és tehetséges fiatalok jelentőségét hangsúlyozta a város életében. Spitzmüller Zita, a művelődési ház igazgatója a további programokat is ajánlotta: január 25-én, szerdán délután 3 órától Balla Imréné Gabika népi iparművész kalauzolja a gyerekeket a gyöngyök különleges világába az iskolásoknak szóló gyöngyfűző foglalkozáson. 26-án, csütörtökön délután fél 6-tól Pankucsi Márta beszélget Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művésszel, a József Attila Színház igazgatójával.

 


A hétfőn nyíló tárlat két hétig, február 6-áig tekinthető meg a művelődési házban. A kiállítók: Balla Imréné Gabika, Harangi Éva, Kőváriné Ilona, Nagy Zsóka, Pozsgainé Csongrádi Orsolya és Pozsgai Gergely, valamint és Kertész Kornél és fiatal diákjai: Győri Csenge, Hortobágyi Róza, Kiss Attila, Komoróczki Liliána, Paizs Anna Terézia, Pásztor Jázmin, Szászi Gréta, Tóth Dorina, Varga Zsófia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában