Fejlesztés

2023.01.12. 09:00

Kétszázmillió belterületi utakra

Sikeres európai uniós pályázatból folytathatják Ózdon az úthálózat modernizációját.

ME

A Szent István út egyirányú részét is felújíthatják idén

Fotó: Marosréti Ervin

Ebben az esztendőben is folytatni tudja a belterületi utak aszfaltozását az ózdi önkormányzat. Tavaly a félmilliárd forintos kormányzati támogatás nagyobb hányadából több mint harminc utca újult meg részben vagy egészben. 2023-ban pedig egy elnyert európai uniós pályázat jóvoltából aszfaltozhatnak a város határain belül. 

– Mivel egy EU-s pályázatról van szó, a kiválasztásnál nem csupán a fontosság és a szükségesség játszott szerepet – tette hozzá Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – A pályázati szempontok adták meg a keretet, és határozták meg, hogy milyen típusú utak férhetnek bele. A területi képviselők javaslatait figyelembe véve a város minden körzetében lesz teljes pályás felújítás. 

14 szakasz 

A projekt keretében 14 út újulhat meg Ózdon, a munkálatok valamennyi választókörzetet érintik. A megjelölt feladatokra nagyságrendileg 200 millió forintot fordíthatnak majd a 2023-as évben. 

– Ennek a pályázatnak köszönhetően az eltelt néhány év alatt több mint száz utcában tudtunk fejleszteni, a ráfordítás pedig eléri a 850 millió forintot – folytatta Janiczak Dávid. – Korábban ekkora mértékű felújítás ilyen rövid idő alatt nem valósult meg városunkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában