Közlekedés

2023.01.24. 18:00

Kész, vége, ennyi. Megmutatta a Közút, hogyan alakulnak ki a kátyúk (videó)

A múlt hét rendkívül változékony, szeszélyes és csapadékos időjárásának köszönhetően időszakosan újabb burkolathibák keletkeztek az országos közúthálózaton is.

Fotó: MW, Fehér Gábor

Ilyentájt, amikor a legtöbb burkolathiba keletkezik, az egyik legfelkapottabb téma az utak állapota és a kátyúhelyzet a sajtóban és a közösségi médiában egyaránt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért a legnépszerűbb közösségi oldalán, kifejezetten a TikTok-ra készített egy rövid, velős, egyben közérthető videót arról, hogyan alakulnak ki télen a kátyúk és azokat hogyan tudják javítani ilyen időjárási körülmények között. Ettől egyszerűbben és közérthetőbben már nem lehet körbejárni ezt a témát, így a TikTok videót minden közlekedő figyelmébe ajánlja a közútkezelő.

A kátyúképződésről és a téli ideiglenes javításokról készült videót elérhető a Magyar Közút hivatalos TikTok oldalán: 

@magyarkozut Ettől egyszerűbben már nem lehet összefoglalni ezt a témát. #magyarkozut #nekedbe #fyp ♬ eredeti hang - Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút beruházásában tavaly egyébként 960 kilométernyi út újult meg teljeskörűen az országban, míg saját kivitelezésben, a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően mintegy 800 kilométernyi mellékút felújítását végezhette el. Ezen felül tavaly 11 ezer tonna hideg- és 82 ezer tonna melegaszfaltot dolgozott be a kátyúk megszüntetése során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában