Megnéztük

2023.01.07. 07:00

Itt tart most Miskolctapolca megújítása

Tavaszra ígérik, hogy a parkokat és a tó környékét átadják a városlakóknak és a turistáknak. Munka azért lesz még bőven.

Szaniszló Bálint

Fotó: SZB

Tavaly tavasszal indult a Miskolctapolca megújulása projekt részeként az Őspark, a Geometrikus park és a hozzá kapcsolódó sétányok rekonstrukciója, amelynek keretében felújítják a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornáit, illetve az elektromos hálózatot, valamint új pavilonokat, utcabútorokat is telepítenek majd. Építenek mosdót, illemhelyet, pelenkázót is magába foglaló komfortpont is, amely régi vágya a Miskolctapolcán megfordulóknak. 

A projekt része a Csónakázó-tó megújítása is. Körben teljes egészében új járda veszi majd körül a tavat, lesznek korszerű pihenőpontok, amelyek jó kilátást biztosítanak a tóra is. 

Zöld város program 

Iszaptalanítják a tavat, amellyel nem egyszerűen visszanyeri régi állapotát, hanem megújul. Az anyag kiemelésére azért van szükség, mert a tó annyira eliszaposodott, hogy néhol már csak alig két méter a víz mélysége, és ez már veszélyezteti az élővilágot is.  

A Zöld város kialakítása Miskolctapolca akcióterületen elnevezésű projekt 100 százalékos mértékben az Európai Uniós és hazai források révén készül el. A támogatás összege összesen valamivel több mint 1 milliárd forint. 

Az építkezés folyamatos, de lesz még bőven munkájuk a beruházást végzőnek, hogy tavaszra egy igazán tetszetős területet adjanak át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában