Beruházás

2023.01.27. 20:30

Ilyen lesz a szent pápáról elnevezett új körömi iskola

A Sajó bal partján elhelyezkedő település megújuló általános iskoláját egy közel 8000 négyzetméteres telken alakítják ki.

SZB

Bővítik a Szent II. János Pálról elnevezett katolikus általános iskolát Köröm településen. Az intézmény új épületének és tornatermének építéséről és berendezéséről szóló közbeszerzési eljárást a fenntartó Egri Főegyházmegye írta ki az uniós közbeszerzési közlönyben. 

Az iskolát egy 7821 négyzetméteres telken alakítják ki, melyen jelenleg lakóépület és a hozzá tartozó melléképületek találhatóak. Az építés megkezdése előtt ezen épületek elbontása szükséges. A kivitelezés során részben földszintes, részben földszint plusz egy emeletes kialakítású épületeket húznak fel.

Komplex tervezés 

A telek déli részén az iskola és a kiszolgáló épületek helyezkednek majd el, a tornaterem az északi részen kap helyet. A tervezett bruttó épület alapterület: 3117,05 négyzetméter, melyből az épület: 2840,96 négyzetmétert tesz ki, az előtető: 17,28 négyzetmétert, a bejárati kapu: 29,52 négyzetmétert, míg a fedett pergola 229,29 négyzetmétert foglal el.  

Kialakítanak egy 512,8 négyzetméteres burkolt sportpályát, továbbá burkolt gépkocsi utat és parkolókat is. Az iskolát 1689,57 négyzetméter zöldterület veszi majd körül.

Ez lesz az iskolaépületben

16 tanterem (kapcsolódó szertárakkal) 

5 szaktanterem 

1 tanári terem 

16x30 méter pályaméretű tornaterem (öltözőkkel, vizesblokkal)  

főző- és gyakorlókonyha 

120-140 fős étkező 

sportudvar 

tankert
egyéb helyiségek (orvosi szoba, foglalkoztatók, stb.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában