Év/forduló

2023.01.01. 19:30

Időből van a legkevesebb

Mit vár 2023-tól? Körkérdésünkre Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke válaszolt.

PN

Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke

Fotó: Bujdos Tibor

- Az egyéni érdekek érvényesítésének kora lejárt, mert az egyéni érdekeidet csak úgy tudod érvényesíteni, ha a közösséget szolgálod – foglalta össze a miskolci állatvédő, Kisfalvi Nyina. - Az adományokon keresztül is azt látjuk, hogy a felajánlások mennyisége csökkent, azonban az adakozók száma növekedett a MÁSA-nál. Ezért is gondolom azt, hogy valahol a 2022-es év történései megértésre találtak.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke szerint az lenne a legjobb, hogy ne csak meghalljuk, hanem meg is értsük mások hangjait. 

- Amik eddig számunkra nagyon messzeeső, más kontinensen lejátszó problémák és konfliktusok voltak, azok mára nem távoli fájdalmak.

Korábban írtunk róla, hogy Kisfalvi Nyináék, a MÁSA szakemberei már az ukrán háború kirobbanásának hetében segítették a humanitárius akciókat saját eszközeikkel és nemzetközi összefogással, hogy élelmet vigyenek azoknak a menekülőknek, akik négylábúikat is magukkal hozták, és segítették őket többek között kutya- és macskatápokkal.

- Fedezzük fel azt, ami iránt évtizedeken keresztül közömbösek voltunk, mivel jutott nekünk egy kisebb fajta csoda, hogy viszonylag békében élhettünk. Ha ezt megértettük, akkor forduljunk a szeretteink irányába is. Mert minden perc fantasztikus. Nekem ilyen volt ez a karácsonyom a barátaimmal és a családommal. Az idő véges – ezt tapasztaltam meg.

- Úgy érzem, 2023-ban egy dologból lesz a legkevesebb, az időből. Abból az időből, amit a szeretteiddel tölthetsz, amiben hasznos dolgokat csinálsz, abból az időből – amit te választasz ki -, hogy akár egy közösséget építesz, akár egy közösség része leszel. A tavalyi év ezeket a gondolatokat hozta számomra, és azt, hogy ne féljünk meghallani a belső hangunkat – emelte ki Kisfalvi Nyina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában