Versenyben a Balatonnal

2023.01.30. 19:00

Erre költöttek 1,6 milliárdot Bodrogkeresztúrban

A turizmus megcélozta a történelmi borvidéket, nem szabad kihasználatlanul hagyni a lehetőségeket.

SFL

Nagy Júlia turisztikai szakértő méltatta a bodrogkeresztúri fejlesztéseket

Fotó: SFL

A község turisztikai attraktivitásának fejlesztését állította fókuszba az a sajtótájékoztató, amit a település Faluházában tartottak meg hétfő délben. Az eseményen Rozgonyi István polgármester ismertette az 1,6 milliárd forint projektösszegű fejlesztés eredményeit, illetve hosszútávú hatásait. Megjegyezte, lezártak egy fejlesztési időszakot, amelyek komoly sikereket hoztak a turisztika vonalán, minden olyan célt és vágyat igyekeznek támogatni, amik teljesíthetők. 

A turizmus megcélozta a történelmi borvidéket, nem szabad kihasználatlanul hagyni a lehetőségeket. – Az európai forrást mintegy 160 millió forinttal egészítette ki a magyar kormány, hálás köszönet érte – mondta a polgármester, majd áttért a 2023-2030-s fejlesztési ciklus elképzeléseire. Kiemelte, terveznek egy műfüves területet az iskola mögé, összekötve azt egy, a Bodrog partján építendő kajak-kenu kikötővel illetve egy, a még elhanyagolt állapotban lévő, Bodrog-zugban megvalósítandó 1,3 kilométer hosszú evezős pályát. Ha elkészül, cirka egy kilométeres evezős pályához juthatnak, amihez hasonló nincs Kelet-magyarországon. Az elképzelést támogatja a Kajak-kenu Szövetség.

Versenyképes attrakciók

A sajtótájékoztatón részt vett Wáberer György kormánybiztos, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke, aki az elhangzottakhoz tette hozzá, hogy három évvel ezelőtt, amikor elvállalta a kormánybiztosi feladatot, az volt az elsődleges feladatuk, hogy megvizsgálják, miként lehet a tokaji, illetve a zempléni régióból egy olyan turisztikai attrakciót kihozni, ami felveszi a versenyt akár a balatoni régióval is. – Azt látom, hogy ez lépésenként, de sikerül. A Miskolc-Szerencs közötti gyorsforgalmi út átadása fellendítette az eseményeket, az uniós és kormánytámogatásból sikerült a településen felújítani az utakat, a közvilágítást, megszűntek a légkábelek, de megmaradtak a gólyafészkek, új parkolók születtek - lehet sorolni. A település teljes felújítására, a turisztikai beruházásokkal együtt több, mint ötmilliárdot fordítottak.

Wáberer György | Fotós: SFL

Jó kiindulópont

Az Innotime Hungary Kft. részéről Nagy Júlia turisztikai szakértő tett fel néhány kérdést, jelesül; ki fogja kinyitni a látogatóközpontot, vajon lesz-e elég vendég, aki igénybe veszi a szolgáltatásokat, hosszútávon miként tudják a megvalósultak segíteni a település gazdaságát? – Ki lehet jelenteni, az 1,6 milliárdos projekt mindenképpen hasznos volt a községnek, hiszen ha csak a légkábelek földbefektetését nézzük, máris nagy az előrelépés a gólyák megmentését illetően, lévén az elhíresült „Fülöp a Gólya” kapcsán számos jó programot szervez az önkormányzat. A református templom és környezetének felújítása természetvédelmi és örökségturisztikai értékkel bír, nagyon fontos kulturális érték a település életében. Nagy Júlia hosszan taglalta a megvalósult projektben rejlő érdemeket, ideértve azt is, hogy a településre érkező turistáknak jó kiinduló pont lehet, ha a környéket szeretnék bejárni, ha nem csak Bodrogkeresztúr, de a szomszédos települések értékeire is kíváncsiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában