Sztrájk

2023.01.31. 18:04

Demonstráltak a pedagógusok

Iskolák és óvodák is csatlakoztak a szakszervezetek felhívásához.

ÉM

Délutánra forgalomlassító sávlezárást szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Akciószövetség a Miskolci Plaza melletti kereszteződésben

Fotó: Ádám János

A pedagógus-szakszervezetek által meghirdetett egyhetes pedagógussztrájk utolsó napja január 31-e, ami egyben a szolidaritás napja volt. Az érdekvédők cselekvésre hívtak mindenkit, aki fontosnak tartja az oktatás jövőjét. Megyénkbeli nevelési-oktatási intézmények is csatlakoztak a felhíváshoz. Molnár Zoltántól, a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei elnökétől és Szűcs Tamástól, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete választmányi tagjától megtudtuk, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Földes Ferenc Gimnázium munkatársai nagy létszámban csatlakoztak a sztrájkhoz. 

Munkabeszüntetés volt a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény egyes óvodáiban, a Miskolci Kaffka Margit Tagiskolában, a hidasnémeti iskolában, az egyik sajószentpéteri oktatási intézményben és a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumból is csatlakozott néhány pedagógus. 

Délutánra forgalomlassító sávlezárást szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Akciószövetség a Miskolci Plaza melletti kereszteződésben. 

Jelentős béremelés

Mint ismert, a kormány három év alatt érdemi bérnövekedést ígér a pedagógusoknak arra az esetre, ha az Európai Unióval sikerül megegyezni a támogatások kiszabadításáról. Ennek eredményeként a 400 ezer forintos jelenlegi pedagógus-átlagbér 2025-re 778 ezer forintra emelkedne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában