Retro

2023.01.23. 19:01

A tartályok miatt lett kelendő a szovjet laktanya

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1993. január 23-i számából idézünk: négy magyarországi cég kötött szerződést a mádi volt szovjet laktanyára.

ÉM

A vasúti szállítás előnyösnek tűnt a laktanyavásárlók számára

Fotó: Shutterstock

 Aláírta a Kincstári Vagyonkezelő Szervezet és a négy vevő közös képviselője azt a szerződést, melynek értelmében a mádi laktanya két budapesti, egy bajai és egy kalocsai vállalkozó által alapított cég tulajdonába megy át – a hírt 1993. január 23-án írta meg az Észak-Magyarország. Az egyik tulajdonos a lapnak elmondta: a négy alapító üzemanyagtöltő állomásokat birtokol, üzemeltet. Miután az orosz olaj - bár jó minőségű - meglehetősen rapszodikusan érkezik Magyarországra. Sokáig semmi, azután hatalmas tömeg, amit valahova be kellett tárolni, éppen kútjaik egyenletes ellátása érdekében. 

Az országban szétnézve, így találtak a vállalkozók többek között a mádi laktanyára. Gyorsan határoztak, megvették. A mádi tároló előnye, hogy közel van az orosz határhoz, van iparvágánya, így vasúti tartályokban importálhatják az olajat. 

A Mádon található 24 millió liternyi tárolótérből 14 millió új, jó állapotú, a többinél szigorú vizsgálatokra van szükség a használatba vétel hatósági engedélyeztetése előtt. És természetesen: a leromlott állagú épületeket helyre kell hozni – olvasható a harminc évvel ezelőtti cikkben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában