Jubileum

2023.01.13. 18:00

A hatvanéves avasi kilátót ünnepli Miskolc

Január 15-én délután 5 órakor Gregovszki Gábor grafikus előadásában fényfestéssel köszöntik a város ikonikus építményét.

ÉM

Fotó: Ádám János

Miskolc egyik ikonikus épülete és közismert szimbóluma a tévétorony. Az avasi kilátót éppen hatvan évvel ezelőtt építették és adták át. Az 1963. augusztus 20-i avatóünnepséget megelőzően fél évvel, a már szerkezetkész építményen január 15-én este felkapcsolták a reflektorokat. Ezzel, a korabeli sajtó szerint, első ízben villantak fel egy új, modern Miskolc fényei. 

A hat évtizeddel ezelőtti jelképes pillanatra emlékezve január 15-én Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén esedékes nagyszabású felújításra váró objektumon ismét felkapcsoltatja a díszkivilágítást.

Díszkivilágítás az évfordulóra 

Civil közösségek január 15-én délután 3 órától találkozót és beszélgetést hirdettek a helyszínre, a kilátóteraszra, amely a születésnapos torony jelentőségéről szól, és 5 órától fényfestéssel köszöntik (Gregovszki Gábor grafikus előadásában) a hat évtizede az Avastetőn álló jellegzetes építményt, egyúttal a modernkori Miskolcot. A rendezvényen részt vesz Varga Andrea Klára és Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármesterei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában