Fiatalok

2022.12.07. 20:23

Újabb lakások találtak bérlőre Miskolcon

Ünnepélyes keretek között vehették át jelképesen az ingatlanok kulcsait a miskolci városháza dísztermében.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci városvezetés egyik kiemelt vállalása a miskolci fiatalok itthon tartása. Ennek megfelelően Miskolc önkormányzata az elmúlt években úgy alakította át ingatlangazdálkodását, hogy a fiatalok érdekei még inkább megjelenjenek a lakáspályázatoknál, és még többen tudjanak jelentkezni a kedvezményes bérleti díjas ingatlanokra. A közelmúltban zárult lakáspályázat keretében több miskolci fiatal is bérleti jogviszonyt nyert, ők szerdán délután vehették át jelképesen új otthonuk kulcsát a polgármesteri hivatal dísztermében. 

2021. szeptemberétől kezdve három pályázatot írtak ki 35 év alatti, legalább 6 hónapja Miskolcon dolgozó fiatal pályakezdők, vagy fiatal családok számára. Ötven  lakást hirdettek meg, melyből 29 lakás már bérlőre is talált és most újabb lakásokat tudtak bérbe adni egy Király utcai társasháztömbben a miskolci fiataloknak. 

Értékelési pontrendszer 

Az új lakásrendelet értékelési szempontokat is tartalmaz, mely alapján a fiatalok pályázatánál a jövedelem, a közös háztartásban élő gyermek, a több éves folyamatos munkaviszony, valamint a szakképzettség a pályázatok elbírálása során előnyt jelentenek. 

Az új pályázati formában bevezették, hogy egy éves határozott időtartamra köttetnek a bérleti szerződések, melyek újabb, maximum öt évre ismét megköthetők, amennyiben a felújítási munkálatokat a nyertes pályázó elvégezte, a közüzemi, illetve lakbérfizetési kötelezettségének eleget tesz és a lakás-előtakarékosságot folyamatosan fizeti. 

Az önkormányzat ezzel szeretné támogatni a fiatalokat az önálló életkezdésben. Szopkó Tibor alpolgármester, Mokrai Mihály gazdálkodási tanácsnok és Szarka Dénes fejlesztési és ifjúságpolitikai tanácsnok gratuláltak az új lakóknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában