Megdöbbentő

2022.12.01. 11:25

Haláleset Miskolcon: a feltételezés szerint evett a kutya a 80 éves férfi húsából - videóval

Amikor a rendőrök bementek az otthonába szörnyű látvány fogadta őket.

Szomszédai mindenhol keresték, hajléktalanszállókat és kórházakat is felhívtak, de nem tudtak nyomára bukkanni annak a 80 éves miskolci férfinak, aki egy hete nem adott magáról életjelet. Az idős férfi magányosan, a kutyájával élt az egyik elhagyatott házban Miskolc külvárosában, Perecesen. Mint kiderült, az állatot néhány éve fogadta be. Az egyik szomszéd szerint szinte sosem mozdult ki az otthonából. Mint elmondta, egy ideje már tartottak tőle, hogy meghalt, mert nem füstölt a kéménye, a tévéje ki volt kapcsolva, és a villanyt sem oltotta fel. Amikor a rendőrök bementek az otthonába, szörnyű látvány fogadta őket, kutyája mellette volt, és a feltételezés szerint evett a húsából.

– Az üggyel kapcsolatban tisztázni kell a halál okát, hiszen az sem kizárt, hogy a kutya támadta meg az illetőt. Valami konfliktus nyomán akár úgy megharaphatta, hogy az végzetes volt  – fejtette ki Lehoczki László kutyakiképző. A halál beállta után egy bizonyos idő elteltével már nem érzékelte az egyéni gazdaszagot, és fellépett a biológiai szükséglet, az éhségérzet. Nem volt már meg a gazdához való kötődés, nem mozgott az illető, nem volt meg az egyéni szaga, így az állat prédának tekintette. A farkas is elássa a prédáját és később fogyasztja el a már bomló húst - ez a ragadozó ösztön. Volt olyan eset, hogy egy idős néni több kutyát tartott, és amikor elhunyt, az állatok szerteszét hordták a darabjait, úgy kellett összeszedni. Egy másik idős bácsi kirándulni ment a kutyájával, és napokkal később került elő az állat, a bácsit pedig egy vízmosásban találták meg. Miután megszűnt a gazdaszaga, a kutya hazament - sorolja a hasonló eseteket.

Ebben az esetben is az állat állapotát és viselkedését szakértők vizsgálják. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, az ügyet vizsgálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában