Akció

2022.12.06. 17:15

Rendőrségi Mikulás is járt Miskolcon

Jutalmazták a helyes válaszadókat és hasznos tanácsokkal is ellátták őket a rendőrök.

ÉM

Fotó: Ádám János

 „Keresse a rendőrségi mikulást!” ezzel a szlogennel indult útjára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Miskolci Rendőrkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és a Telmon Kft. közös kezdeményezése a városban kedd délután. Az akció célja az volt, hogy az állampolgárok figyelmét felhívják az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban előforduló bűncselekményekre, mint például a zseblopás, rablás, internetes csalás. A rendőrök a helyszíneken bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket. 

A Mikulással kötötték egybe 

A kampány lényege, hogy a kezdeményező Miskolc város két frekventált helyszínén – a mikulás napra való tekintettel – mikuláscsomagot ajándékozott azoknak az állampolgároknak, akik a bűnmegelőzéshez kapcsolódó kérdésekre helyesen válaszoltak. A Mobil Bűnmegelőzési Centrum (bűnmegelőzési busz) két egyenruhás rendőrrel hívta beszélgetésre az arra járó, a téma iránt érdeklődő járókelőket. Az ajándékcsomagokban csokoládé, dobozos üdítő, láthatósági felszerelések, valamint az internetes csalásokkal kapcsolatos és a karácsony közeledtével jellemző bűnelkövetési formákra való bűnmegelőzési ismeretátadó szórólapok találhatóak. 

„A bűn és balesetmegelőzés fontosságára szeretettük volna az embereket figyelmeztetni ezzel az akcióval” – hangsúlyozta portálunknak Dobi Tamás, a Miskolci Rendőrkapitányság sajtóreferense.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában