Áradó folyók

2022.12.20. 19:30

Oda kell figyelni, nehogy baj legyen belőle!

A napokban hullott csapadék miatt több folyón árhullám indult el.

ÉM

A Tisza

Fotó: Shutterstock

Árhullámot indított el a vízgyűjtőkön hullott csapadék a Tiszán és mellékfolyóin, de emelkedett a Balaton és Velencei-tó vízszintje is - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság a napokban. Azt írták: a Tiszán és mellékfolyóin egyes szakaszokon az elsőfokú készültséget vagy azt meghaladó vízszint is kialakulhat az ár levonulásával. A Tiszán a Tiszabecs és Tokaj közötti szakaszokon akár a másodfok szintjét is megközelítheti a vízállás - ismertették.

„A legfrissebb adatok alapján az árhullám levonulóban van, mert nincs már utánpótlása a vízgyűjtő területeken a folyóknak. A Tisza, a tokaji térségében nagyjából december 23-ra tetőzik” – tudta meg portálunk az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól kedden. Közölték, a Sajón nincs különösebb változás a folyó vízszintjét tekintve. A Bodrog szintje érezhetően emelkedett, de nem éri el a készültségi szintet sem – tették hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában