Forrás fontos fejlesztésekre

2022.12.20. 10:00

Nyolcszázmillió forint érkezhet Abaújba és Zemplénbe

Utakra és energiatakarékossági fejlesztésekre is jut a pályázati forrásból – tudatta a térség országgyűlési képviselője.

BSZA

dr. Hörcsik Richárd

Fotó: ÉM

Mintegy nyolcszázmillió forint támogatás érkezhet Borsod-Abaúj-Zemplén megye ötös számú választókerületébe – közölte szerkesztőségünkkel dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. 

A honatya jelentős hírnek nevezte, hogy az úgynevezett TOP PLUSZ programnak köszönhetően újabb jelentős fejlesztési forrás segítségével hajthatnak végre fejlesztéseket a régió települései. 

Példaként említette azt, hogy Encsen csaknem 180 millió forintot lehet fordítani a a Szent László út, a Hunyadi utca, a Muskátli utca, a Téglagyár út és a Vadvirág út felújítására. Ezek között kiemelten fontosnak nevezte a a Szent László út rekonstrukcióját, ugyanis az biztosítja a város közösségi közlekedési csomóponti funkcióját, de a nevelési- oktatási intézmények, az egészségügyi szolgáltatók, lakóövezet és az ipari park elérését is. A támogatásnak köszönhetően nemcsak az utak burkolata újul meg, de egyes útszakaszokon autóbuszöbölre, autóbuszperon felújítására, gyalogátkelőhelyek fejlesztésére, valamint parkolók felújítására is jut pénz - mondta. 

Sárospatakon az oda megítélt több mint 30 millió forint támogatásnak köszönhetően a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, valamint a Végardó Fürdő Szaunavilág épület energetikai felújítását lehet elvégezni – tette hozzá a honatya. 

Az energiahatékonyságot és -takarékosságot szolgáló fejlesztések nagyon fontosak a mai energiaválságos időkben – mondta dr. Hörcsik Richárd. 

Mindezeken túl Gönc mintegy 200 millió forintos támogatásban részesül, amelyből utakat újítanak fel – közölte a képviselő. A Károlyi Gáspár utca új kopóréteget kap több mint egy kilométer hosszúságban, ezenkívül az út egy méterrel szélesebb is lesz. Továbbá új parkolókat is kialakítanak majd az abaúji városban. A Petőfi utcára 387 méter hosszúságban, illetve a Kismező utcára 185 méter hosszúságban új aszfaltburkolat kerül – sorolta a honatya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában