Jótékonysági futás

2022.12.02. 15:14

Miskolci születésű kutyusokkal futják a szigetkört

A MikuLÁSS jótékonysági futás a látássérültek sportolását támogatja, tizedszer rendezik meg.

Fotó: Kashaeva Irina

A miskolci székhelyű Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola négy vakvezető kutyája is lefutja gazdájával a Margitsziget-kört december 4-én. A MikuLÁSS jótékonysági futás a látássérültek sportolását támogatja. A vakvezető kutyás indulók mindannyian sportolnak, ezért érzik szívügyüknek, hogy minél több látássérült mozogjon rendszeresen, írta közleményében Berta László, az iskola kommunikációs vezetője. Fel is sorolta, hogy kik indulnak a versenyen, és hogy hívják segítő kutyájukat: Lengyel Zsófia Mokkával fut: nyolcszoros magyar bajnok, válogatott parasportoló. Dombi Mihály Körtével fut: magyar bajnok túrakenus, 8 szoros magyar bajnok sárkányhajós. Horváth Szindi Milkával indul: csörgőlabda válogatott. Hegedűs Brigitta Artúrral fut: csörgőlabdázik.

Az esemény fővédnöke Miklósa Erika operaénekes, aki Gombás Judit segítőjeként fut.

A jubileumi MikuLÁSS Futás nem verseny, hanem látók és látássérültek örömfutása, fogalmaz Berta László. Hozzáfűzi, mindenkit várnak, aki szeretne jól szórakozni, finom süteményeket enni, teázni, forralt borozni és előtte lefutni egy vagy két szigetkört, egy kör 5 kilométeres. Az idei lesz a jubileumi 10. MikuLÁSS Futás. A helyszín Budapesten a Margitszigeti Atlétikai Centrum, az esemény december 4-én, vasárnap 10 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában