Retorika

2022.12.09. 17:00

Miskolc ifjú szónokát keresték

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a „Miskolc Város Ifjú Szónoka” retorikai versenyt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

ÉM

Buday Botond

Fotó: Bujdos Tibor

A verseny méltó helyszíne a polgármesteri hivatal közgyűlési terme volt. A megmérettetés hagyománnyá nőtte ki magát, amely minden évben vonzza a középiskolás diákok végzőseit. Az évben Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből kilencen mérték össze retorikai képességüket. Az eseményen részt vett Borkuti László önkormányzati képviselő és dr. Ignácz Dávid jegyző, valamint a Miskolci Egyetem részéről dr. Varga László az Állam- és Jogtudományi Kar dékánhelyettese képviseltette magát.

Út a Kossuth szónokversenyre 

Dr. Szitás Benedek a verseny alapítója beszédében kifejtette: termékeny talajra hullott a mag, amit elvetettünk egykor, hiszen sok tehetséges fiatal jelentkezett és a regionális verseny győztesei rendre sikereket könyvelhetnek el az országos Kossuth szónokversenyen.

„A verseny két feladatból állt. Az egyiket megkapták előre a versenyzők, ez jelen esetben Vörösmarty Mihály: Merengő című versének egy részlete, valamint egy szöveget itt húznak ki, amelyre húsz perc felkészülési időt kapnak” – ismertette dr. Szitás Benedek. Arra is rámutatott: a két év kihagyás után, most újra bízik abban, hogy sikeres lesz az idei verseny. Emléketetett: a megyeszékhelyről minden évben képviseltetik magukat versenyzők és évek óta érnek el helyezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában