Batthyány-Strattmann László-díj

2022.12.06. 12:01

Miniszteri oklevél a védőnőnek

A jezsuita gimnázium védőnője miniszteri oklevélben részesült.

Forrás: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

Miniszteri elismerő oklevelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter Bakosné Vass Krisztinának,  a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium iskolavédőnőjének. Az oklevelet dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár adta át, aki köszöntő beszédében kiemelte: a hétköznapok taposómalmában mindenkinek nehéz, hogy a mindennapi kihívások ne vonják el a figyelmet arról, hogy milyen fantasztikus hivatás az egészségügyi dolgozóké. Hisz az egészségügyben dolgozni, a gyógyulásért tenni az egyik legnagyszerűbb és a társadalom összetartásában egyik legnagyobb szerepet játszó munka.

Takács Péter hozzátette: az elismerés a köszönet kifejezése mellett felelősség is, hiszen a díjazottak példaképek is, akiken egy-egy szakmai csapat, osztály, intézmény szakmai és emberi minősége is múlik.

A Batthyány-Strattmann László-díjat 1992-ben alapították. A életműdíjat azok kaphatják meg, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez. A „szegények gyógyítójaként” ismertté vált Batthyány-Strattmann László gazdag arisztokrata családból származó orvosként ingyen kezelte a betegeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában