Örömtelen Szilveszter

2022.12.23. 19:30

Mielőtt minden petárdát ellőne, fontolja meg, milyen kárt okoz!

Nem véletlenül szólította meg olvasónk a felsőzsolcaiakat. A mondandója más településeken is figyelmet érdemel.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Nem kellett év végéig várni, hogy az első petárdák eldurranjanak Felsőzsolcán – ez derül ki olvasónk leveléből, amelyben elsősorban a felelős állattartók nézőpontjából kér figyelmet.

"Nagy tisztelettel és őszinte, szívből jövő kéréssel fordulok önökhöz. Közeledik a Szilveszter és a 2023-as év első napja. Bizonyára sokan tapasztalták, hogy az elmúlt egy évben szinte nem volt olyan hónap, hogy a megmaradt (esetleg frissen vásárolt) tűzijátékokat ne durrogtatták volna el, a legváratlanabb helyen és időben, fittyet hányva az állatvédelmi törvény rendelkezéseire. Sajnos, most is, advent utolsó hetében már két este megtörtént ez. A szeretetteljes várakozás és elcsendesedés, az együttérzés és jóindulat valahogy nem fér össze ezekkel megnyilvánulásokkal" – írja Bogdán Lászlóné, megjegyezve: erre nem lehet felkészülniük az állatbarátoknak, akik óvják, gondozzák házi kedvenceiket. A szeretetet adó állatok nem érdemlik meg, hogy reszketve, sokkos állapotban kelljen elbújniuk a lakás rejtett zugában, esetleg fejvesztve rohanjanak világgá – olvasható a levélben, amelyben megértést és együttműködést kér olvasónk. 

Abban a reményben adjuk közre az üzenetet, hogy lesz, akinek ez is számít: ne legyen örömtelen a Szilveszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában