Mézeskalács-készítő verseny

2022.12.06. 14:03

Keresik a legszebb és legfinomabb mézeseket Encsen!

Bárki nevezhet, aki a mézeskalácssütés és –díszítés mestere.

Fotó: Szendi Péter

Az encsi adventi rendezvény keretében először hirdetnek mézeskalács-készítő versenyt Encsen. Amennyiben sikeres lesz, szeretnének ebből hagyományt teremteni a későbbiekben. A versenyre bárki nevezhet. A mézeskalácsok és mézeskalács házikók egyénileg, családként és csoportosan is elkészíthetők. Három kategóriában várják a nevezéseket: a legszebb mézeskalács sütemény, a legszebb mézeskalács házikó és a legfinomabb mézeskalács.

Milyen technikával kell elkészíteni a mézeskalácsot vagy a mézeskalács házikót? Az elkészült mézeskalácsokat december 9-én (péntek) 14-21 óráig lehet leadni személyesen az Encsi Millenniumi Parkban tartott adventi rendezvényen, az erre kijelölt faházban. Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás az adventi rendezvény keretében lesz december 10-én (szombat) 15:30 órakor a Millenniumi parkban. A zsűrizés után a legszebb mézeskalácsokat és mézeskalács-házikókat a nap végéig kiállítják, majd a jogos tulajdonosaik visszakapják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában