Ünnepi hangulat

2022.12.27. 16:00

Ilyen is lehetett volna a miskolci turbókörforgalom!

Miskolcnak nincs díszkivilágítása, álmodozni azonban szabad, Taba Benő megtette.

Forrás: Taba Benő/Facebook

Miskolc díszkivilágítása szinte a nullával egyenlő az idén. A városvezetés leszereltette a díszeket a főutcáról, amelyek adventtől vízkeresztig évtizedek óta gondoskodtak az ünnepi hangulatról Miskolc belvárosában. Az okok prózaiak – nyilatkozták portálunknak – a tönkrement elemek javítása, cseréje túl sokba, húszmillió forintba került volna, és ezt nem tudta kigazdálkodni az önkormányzat.  Az energiahordozók árának drasztikus emelkedése miatt az áramszámlát sem lett volna könnyű kigazdálkodni. Van, aki megérti, van, aki nem, azért sokan irígykednek más nagyvárosok ünnepi díszkivilágítására. Miskolcon meg maradtak a sötét utcák, a karácsonyi hangulatot a lakásajtókon belül tudtuk csak élvezni.

Álom, nem valóság

Azért van, aki "megálmodta", milyen is lehetne egy igazi karácsonyi díszkivilágítás, mondjuk a december közepén átadott turbókörforgalom közepén. Taba Benő építészmérnök a Facebook oldalán tette közzé terveit. "Karácsonyi turbó körforgalom. Nem, nem valódi, csak álmodoztam egy kicsit – írta. – Látom, hogy a város /Miskolc/mennyire sötétbe borult Karácsonyra, ezért a magam szolid eszközeivel "betelepítettem" az ilyenkor (korábban) megszokott hangulattal az új körforgó, jelenleg még sivár középső sziget felületét".

Hozzáfűzte: mennyire kézenfekvő lenne (mint számtalan más helyen, hasonló szituációban), egy ilyen adottság kihasználása az ünnepi hangulat megteremtésére!"

Mi csak abban bízhatunk, talán jövőre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában