GÖNC Collection

2022.12.01. 13:00

Fővárosi adventi vásáron a zempléni asszonyok keze munkája

Megtalálhatóak a GÖNC collection termékei az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti Adománypontján.

Megjelentek az Ökumenikus Segélyszervezet az „Advent Bazilika” rendezvénysorozat helyszínén nyitott Adománypontján az idei jótékonysági termékkülönlegességek. GÖNC Collection néven olyan táskákat, tasakokat és karácsonyfadíszeket értékesítenek, amiket hazánk egyik hátrányos helyzetű térségének három településén működtetett varróműhelyben készítenek helyi asszonyok.Fotó

Fotó: Fekete Dániel

Esélyteremtő varróműhelyek 

A Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónő vezetésével rászoruló családok asszonyai varrnak az Ökumenikus Segélyszervezetnek felajánlott használt ruhákból termékeket. A Segélyszervezet által a Velux Alapítványok támogatásával működtett manufaktúrákban a helyi asszonyok a szakma elsajátítása mellett értéket teremtenek s közben összetartó közösséggé válnak. Ami a műhelyekben létrejön, az nemcsak egy termék, hanem esély is, a hétköznapok terhe alól kiszakadó, a közösségben, a fejlődésben utat kereső emberek számára. A bennük lehetőséget látó, számukra esélyt teremtő, velük közösen álmodó szakemberek varázslata. A termékek megvásárlói pedig ennek a közösségnek adnak esélyt egy jobb életre.

Adventi Adománygyűjtéséhez kapcsolódó jótékonysági programsorozatának keretében november 30-án 16 varróműhelybe járó asszonyt hívott budapesti kirándulásra az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Országházban tett látogatást és Kossuth téri sétát követően a Szent István téren található Advent Bazilika rendezvénysorozat hüttéjében látták vendégül őket, ahol sokuk kedvencével, Oláh Gergő ismert énekessel is találkozhattak.

Fotó: Fekete Dániel

A Segélyszervezet önkéntese az örömteli és kedélyes beszélgetések mellett bekapcsolódott az asszonyok számára szervezett rendhagyó műhelymunkába is, ahol a GÖNC collection jótékonysági árucikkeit megvásárlók számára stenciltechnikával tették egyedivé a termékeket. Az élményekkel teli nap sötétedéskor a Bazilikára vetített fényfestés megtekintésével zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában