Jótékonyság

2022.12.30. 16:30

Egymillió forint gyűlt össze a Népkerti Vigadó vacsoraestjén a színház javára

A Népkerti Vigadó és Söröző jótékonysági vacsoraestet szervezett, a befolyó összeget a tulajdonos megduplázta: így is segítik a színházat.

Esti fényekben a Népkerti Vígadó

Fotó: Bujdos Tibor

A Népkerti Vigadó és Söröző jótékonysági vacsoraestet szervezett december 27-én a Miskolci Nemzeti Színház javára. 

"Az elszabadult energiaárak, az egész Európát sújtó gazdasági válság okozta rendkívüli nehézségek miatt a Miskolci Nemzeti Színház is nehéz helyzetbe került. A Népkerti Vigadó és Söröző tulajdonosai, Dr. Barkóczi István és Dr. Barkócziné Kertész Kata, mint a kultúráért rajongó, Miskolcon gazdálkodó cégtulajdonosok, szerettek volna hozzájárulni a jövőre 200. évfordulóját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház további fennmaradásához, a teátrum gazdasági nehézségeinek enyhítéséhez, ezért december 27-én, jótékonysági vacsoraestet szerveztek", tájékoztatták portálunkat. Az est folyamán a kétfogásos menü elfogyasztása mellett a Miskolci Nemzeti Színház művészei, Varga Andrea és Radnai Erika előadásában operett és musical slágereket hallgathatták meg a színház javára adakozni kívánó vendégek. 

 

A rendezvényen minden lokálpatrióta, elhivatott színházrajongó hozzájárult a teátrum további működéséhez, így az est folyamán ötszázezer forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház javára. Dr. Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa, valamint a FUX Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója további ötszázezer forinttal egészítette ki az est vacsorajegyeiből befolyt összeget, így 1 millió forint adománnyal zárult az est a Miskolci Nemzeti Színház javára.

 

A jövőre 200. évfordulóját ünneplő színház köszöntésére Dr. Barkóczi István még egy rendkívül felajánlást tett, mely szerint a saját pincészetéből, a Barkland Pincészetből egyedi címkével ellátott 200 palack bort ad át a teátrum részére.

Varga Andrea, Dr. Barkóczi István és Radnai Erika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában