Polgárőrség

2022.12.12. 16:00

Csóra Györgyöt köszöntötték 75. születésnapja alkalmából

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége és járási koordinátorai december 9-én tartották az utolsó megbeszélést Taktaharkányban, a Művelődési Házban.

ÉM

Fotó: Pilián Delila

Dr. Szemán Ákos Taktaharkány polgármestere, a Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy öröm számára, hogy ismét itt, a „Polgárőrség bölcsőjében” találkozhatnak a megyei vezetők, s értékelhetik az idei évet és tervezhetik a jövő év feladatait.

Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke értékelte a 2022-es évet. Mint elmondta, az idei év nagyon sok munkát, és sok feladatot követelt meg a polgárőrök részéről, amit az önkéntesek kiválóan teljesítettek. Hozzátette, hogy a borsodi polgárőrök az évben több alkalommal is részt vettek a déli határ védelmében, a társhatóságokkal közösen ellenőrizték az illegális fakitermeléseket, vagy éppen a falopásokat. Számos esetben tettenérés is volt, amely azt mutatja, – utalt rá az elnök – hogy az együttműködés a társszervekkel sikeres.

Fotós: Pilián Delila

Bemutatkoztak az új járási koordinátorok

Három új járási koordinátor is bemutatkozott az évértékelő ülésen. Fontos mérföldkő ez a megyei polgárőr szövetség életében, hisz ezzel ténylegesen elindult a fiatalítás. Egyben annál inkább kihívás az új járási koordinátoroknak, hogy az előttük lévő kimagasló személyiségeket és magas színvonalú munkásságokat pótolni tudják.

Születésnapi köszöntés

Méltó helyszínen köszöntötték a Megyei Polgárőr Szövetség elnökét 75. születésnapja alkalmából. A szövetség korábbi elnöke Szatmári Gyula volt, aki egykor Taktaharkány polgármesteri tisztségét is betöltötte. Az elnök köszöntésére a társszervek képviselői is tiszteletüket tették. Többek közt Czinege László r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya, Szerencsi Árpád r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, Dócs Róbert Péter tű. ezredes, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség, kirendeltségvezetője, Dr. Lipusz Brigitta r. ezredes, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság regionális igazgatója, Molnár Zoltán, a Vizuátor Kft. ügyvezetője.

Fotós: Pilián Delila

A megható pillanatok után egy közös ebéd mellett elevenítették fel a polgárőrök az elmúlt 32 év legszebb emlékeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában