Jegyzet

2022.12.07. 17:31

Az idő, mint tényező

Isten malmai lassan őrölnek. Ez elég régen ismert alapigazság. De időről időre ráébredünk, hogy semmiféle isteni beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy valami lassan intéződjék el. A hivatalok az egyik fő ékes példái ennek.

Max Weber német filozófus, szociológus értekezett hosszan műveiben a bürokrációról, amely a mindenkori hatalom olyan eszköze, amellyel kordában lehet tartani a népességet. Az idő(húzás) vált az első számú tényezővé. Teszemazt egy beadott kérelemre majd válaszolunk 30 napon belül, vagy ha nem sikerül, akkor ilyen-olyan indokokkal meghosszabbítjuk. Vagy vizsgálatot rendelünk el, aminek a hossza olykor teljesen meghatározhatatlan.

Ez jutott eszembe – más dolgok mellett – a Tündérkert kapcsán. Annak eldöntése, hogy mi is lesz ama bizonyos területtel, lassan év(ek)ben mérhető hosszúságúra nyúlt. Csak abban reménykedhetünk, hogy egyszercsak döntenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában