Veszély!

2022.12.01. 15:00

Aki teheti, ne menjen az utcára a Sajó-völgyben

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés értékelése alapján egészségtelen a levegőminőség a Sajó-völgyben.

ÉM

Fotó: Ádám János

Az NNK mérései szerint Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő minősége. Kifogásolt minősítést kapott a megyében Miskolc is. A NNK jelezte, hogy a meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban jelentős változás nem várható.  

A központ felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Nekik lehetőség szerint kerülniük kell a szabadban végzett fizikai tevékenységet, és a szabad levegőn tartózkodást.

Óvatosan szellőztessünk! 

Az NNK szerint kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén is fontos a belső terek szellőztetése néhány perces kereszthuzat segítségével, legalább naponta kétszer. 

A fűtési szezonban a helytelen fűtési módok alkalmazása jelentősen befolyásolja a levegőminőséget, így ne fűtsünk nedves vagy kezelt fával, műanyaggal vagy egyéb hulladékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában