Világnapon

2022.12.02. 16:30

„A mi feladatunk, hogy gondoskodjunk róluk” - fotókkal, videóval

Már hagyomány, hogy a Gyermekrehabilitációs Alapítvány minden évben a fogyatékosággal élők világnapjához kapcsolódva ünnepséget rendez a gyerekeknek és szüleiknek a megyei kórházban.

Fotó: Bujdos Tibor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának tornatermében a gondozott gyermekek bemutatkozó műsorát és az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola Művészeti Iskolájának előadását is láthatták a résztvevők, meglepetésként pedig kábítószer kereső kutya és terápiás kutyák érkeztek hozzájuk. Természetesen a várva várt Mikulás is meglátogatta a miskolci ünnepséget.

„Mi, akik a többséget alkotjuk, akik idézőjelbe téve egészségesek vagyunk, a mi feladatunk az, hogy gondoskodjunk róluk, és segítsünk azoknak a funkcióknak, feladatoknak a pótlásában, amelyek az ő életükből kiesnek, és segítsünk abban, hogy megtalálják a lelki egyensúlyukat és a boldogságukat az életben" – nyilatkozta a fogyatékossággal élők világnapja kapcsán a kórház főigazgatója, dr. Révész János.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában