Foci vb 2022

2022.12.02. 20:46

A legenda volt a vendég

Az idei katari labdarúgó-világbajnokságon péntek este – többek között – Szerbia – Svájc mérkőzést rendeztek. A találkozót lapunk felkérésére a miskolci Liverpool pub-ban követte Salamon József, a Diósgyőri VTK egykori legendás játékosa.

Fotó: Bujdos Tibor

Az 1979-ben az év magyar labdarúgójának választott kiválóság szerepelt eddig legtöbbször a piros-fehér klub színeiben NB I-es találkozón, összesen 375-ön. Salamon Józseffel az Észak-Magyarország sportújságírója, Molnár István beszélgetett a meccs előtt, hallhattuk véleményét többet között az előzetes várakozásairól, illetve arról is, hogy szerinte ki lehet a világbajnok.

Négyévente a labdarúgás csúcsa a világbajnokság. A favorit csapata lett volna a német, és esetleg a belga, de a németek és a belgák is elbúcsúztak a világbajnokságtól – mondta Salamon József. A szerbektől jó eredményt vár – tette hozzá. Meglepetés mindig lehet, a kisebb csapatok is jól küzdenek. Az aranyérem talán nem oda kerül, de biztos hogy valamelyik ázsiai vagy afrikai ország ott lesz a legjobbak között. A brazilok egyszer-kétszer már eljátszották a renoméjukat, de esélyesek lehetnek a világbajnoki címre. Az is megtörténhet, hogy nem európai vagy dél-amerikai csapat nyeri a VB-t. Most a Szerbia-Svájc mérkőzés előtt az esélyek latolgatása közben kitért arra, hogy Svájc megteheti, hogy olyan csapatot állít össze, amilyet akar, nem ezen fog múlni, hanem a szerbek hozzáállásán.

Mindig diósgyőri marad

A magyar futballal és a nemzeti válogatottal kapcsolatban az a véleménye, hogy a fiatalok ügyesek, de jobban kell küzdeniük. A mostani szövetségi kapitány, Marco Rossi viszont nagyon jól összeválogatta a fiúkat – véleményezte a legenda. Riporteri kérdésre a múlttal kapcsolatban Salamon József elmondta, hogy Diósgyőrben nevelkedett és mindig diósgyőri maradt, de úgy látja, hogy ma már nem divat a klubhűség, nem valószínű, hogy mások ennyit (375) fognak játszani egyetlen klubban is, mint ő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában