Az ünnep fényei

2022.12.22. 13:45

A belváros díszkivilágításának visszaállítását kéri a miskolci Fidesz-KDNP

Sötétben ünnepel Miskolc. A város hatmilliárd forintos kormányzati támogatáshoz jut, ennek ellenére nincs pénz a belváros karácsonyi díszkivilágítására - teszi szóvá a Fidesz-KDNP.

ÉM

Húszmillió forintba került volna a hibás világítóelemek kijavítása az önkormányzat állítása szerint. Leszereltették

Fotó: ÉM

Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci frakciószóvivője közleményt jutatott el szerkesztőségünkbe, amelyben leírja: "Szomorúan látjuk, hogy az év legmeghittebb ünnepe felé közeledve Miskolc sötétben várakozik. Ugyanakkor az avasi kilátót minden társadalmi vagy kiemeltebb naptári eseményhez igazítva különféle színekkel világítanak meg. Frakciónk a karácsony ünnepét, egyben a Kisjézus születésének eljövetelét is ugyanolyan fontosnak tartja, ezért arra kérjük Miskolc baloldali városvezetését, hogy Szenteste napján és a karácsonyi ünnepkörben állítsa vissza a belváros díszkivilágítását!" 

"Miskolc a magyar kormány által hatmilliárd forint támogatáshoz jut az ünnepek előtt" - fogalmaz a frakciószóvivő. "Felszólítjuk a városvezetést, hogy ebből a támogatásból fizessék ki a nyugdíjasoknak járó Salkaházi támogatást, nyissák ki újra a bezárt fürdőket, valamint állítsák vissza a karácsonyi díszkivilágítást a belvárosban!" 

A városháza reagálása: "boldog karácsonyt"

A Fidesz-KDNP felvetéséről írásban megkérdeztük a miskolci városháza véleményét. A sajtó osztálytól a következő választ kaptuk: Az advent és a karácsony a szeretet, a béke, az elcsendesedés ideje, éppen ezért, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a város vezetése nem szeretne részt venni politikai csatározásokban, nem szeretne reagálni a miskolci Fidesz-KDNP közleményében leírtakra. Ellenben szeretne áldott, békés, boldog karácsonyt kívánni minden miskolcinak! Fontosnak tartották azonban megjegyezni, hogy Miskolc nem kapott 6 milliárd forintot, csupán engedélyt arra, hogy hitelként felvegyen ekkora összeget.

Ilyen gyönyörű volt, amíg volt ünnepi díszkivilágítás Miskolcon
Fotós: Bujdos Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában