Miskolc

2022.11.24. 10:39

Ülésezett a közgyűlés: tiszta város legyen, vegyi üzem ne legyen

A meghívó szerint összesen nyolc napirendi pontot tárgyal csütörtöki rendes novemberi ülésén a miskolci közgyűlés.

Fotós: Ádám János

11:30

7. Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítására.

Etil-acetát-üzem építését tervezi a volt miskolci húskombinát területén a Mátraholding Gazdasági Tanácsadó Zrt. A beruházó a lehetséges helyszínek közül azért választotta Miskolcot, mert a városnak és környékének kedvezőek az adottságai, kiemelkedőek a logisztikai lehetőségek, és a térségben több vegyipari üzem is működik, így a szakhatóságoknak jelentősebb tapasztalatai vannak a vegyipari beruházásokkal kapcsolatban.

A 6. javaslatként egyedi szociális ügyeket tárgyaltak, zárt ülésen.

11:16

5. Javaslat a Közgyűlés utólagos tájékoztatására a halaszthatatlan önkormányzati ügyekben meghozott polgármesteri döntésekről.

A Bursa Hungarica pályázathoz kapcsolódásról, a háziorvosi rendszer egyik problémájáról és vagyonjogi ügyben hozott két közgyűlés között utólag jóváhagyandó döntést a polgármester.

10:53

4. Javaslat a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2022. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadására.

Miskolc és a térség önkormányzatai alapították meg a társulást a hulladékgazdálkodás ellátására. Elnöke Miskolc polgármestere. Ma már hatvankét tagja van. A társulás munkájáról évente be kell számolni a tagok számára. Ezt szolgálja az előterjesztés.

10:34

3. Javaslat a Közgyűlés Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága személyi összetételével kapcsolatos döntés meghozatalára.

Hegedűs Andrea távozásával megüresedett egy hely a bizottságában, amelyet Barta Gábor tölthet be a javaslat szerint.

10:26

2. Javaslat a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és személyes gondoskodást nyújtó szociális feladatokat ellátó szervezetek között történő ellátási szerződések megkötésére.

Az önkormányzatok alapfeladata a gyermekjóléti, szociális feladatok egy részének ellátása. A városnak 14 civil szervezettel van szerződése ezek ellátására. Ezeket felül kell vizsgálni a változások miatt. Van egy módosító indítvány, amely tartalmazza a szervezetek által jelzett igényeket.

10:15

1. Javaslat a Miskolc, Kerpely Antal u. 1-3. szám alatt található Vasgyári Rendelőintézetre vonatkozó jogviszonyok módosítása tárgyában.

A vasgyári rendelőintézetet a megyei kórház adta térítésmentesen használatba az önkormányzatnak. A szerződés év végén lejár. Mivel a városi rendeléseknek kiszemelt épület még nem készült el, így meg kell hosszabbítani a használatba vételi megállapodást.

9:37

Szilágyi Szabolcs a Jobbik után a DK frakciócsoportját választotta

Mokrai Mihály, a Velünk a Város frakció a közgyűlés ülésén bejelentette, hogy ismét van a pártnak frakciócsoportja, amelynek vezetője ő maga lett.

9:15

Veres Pál elmagyarázta, miért nem volt botrány a keddi rendkívüli közgyűlési ülésen

Veres Pál polgármester: A híresztelések ellenére nem volt botrány a keddi rendkívüli közgyűlésen. Nem akartam semmilyen módon megakadályozni a Fidesz-KDNP benyújtott javaslatának elfogadását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában